28 Gestolen fuiken terug naar rechtmatige eigenaar

donderdag 2 juni 2016

Workum - De politie heeft 28 gestolen palingfuiken teruggevonden in het IJsselmeer. De fuiken zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie weet nog niet wie er verantwoordelijk is voor de diefstal van de fuiken.

Tijdens een gezamenlijke controle op grond van de visserijwetgeving op het IJsselmeer werden de 28 palingfuiken aangetroffen. Aan de controle werd naast de politie ook deelgenomen door de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing), de NVWA  (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en de Hengelsport Fryslân. De fuiken stonden in het Natura 2000-gebied Stoenckherne. Deze palingfuiken stonden in een zogenaamde schietfuik opstelling opgesteld in het water. Voor het vissen in dit Natura-2000 gebied is geen vergunning afgegeven. Daarop zijn de fuiken in beslag genomen.

Uit onderzoek is gebleken dat de fuiken begin mei van dit jaar zijn gestolen van een beroepsvisser uit Koudum. De fuiken konden onbeschadigd aan de gelukkige beroepsvisser terug worden gegeven. De politie is een onderzoek begonnen naar de daders van de diefstal van de fuiken en daders van het plaatsen van de illegaal opgestelde fuiken.

Natura 2000 gebieden

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. De natuur beleven, gebruiken en beschermen, daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Bron: www.natura2000.nl.

 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Blauwhuis | 112 alarmeringen Blauwhuis | Goedkoop Tanken in Blauwhuis | Supermarkten in Blauwhuis | Weerbericht Blauwhuis